CPO kavel Wittenstein


De gemeente Deventer stimuleert Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). De voormalige schoollocatie Wittenstein is aangewezen als de plek voor CPO. De inschrijving voor deze locatie start 10 december 2021. CPO-groepen kunnen zich tot en met 31 januari 2022 09.00 uur inschrijven. 

Wat is CPO?

Bij CPO zijn de leden zelf projectontwikkelaar. De groep koopt samen de voormalige schoollocatie Wittenstein om deze te ontwikkelen en te bebouwen. Tijdens het gehele ontwerp- en bouwtraject nemen zij de beslissingen. De CPO-groep kiest een architect, een aannemer en de groep werkt direct samen met alle professionele partijen in het bouwproces. Hierdoor is het mogelijk om binnen budget goede woningen te realiseren die aan alle individuele wensen voldoen.

Groene omgeving en veel voorzieningen

Wittenstein is een oude schoollocatie en zit een beetje verstopt in een rustige hoek van de wijk Borgele. Het terrein ligt in een groene en parkachtige omgeving. Het groene karakter en de bestaande bomen willen we uiteraard graag behouden. In de directe omgeving van Wittenstein zijn diverse voorzieningen, zoals een supermarkt, een basisschool en sportfaciliteiten.

Meer informatie

De uitvraag en alle benodigde documenten vindt u onderaan deze pagina. Zie ook www.deventer.nl/wittenstein.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Stuur een e-mail naar wittenstein@deventer.nl.

Vragen en antwoorden naar aanleiding van de Uitvraag


De gemeente wil de vragenbeantwoording zo transparant mogelijk laten plaatsvinden. Daarom kiezen we ervoor alle inhoudelijke vragen tegelijkertijd te beantwoorden. Bekijk de vragen en antwoorden (pdf, 150 KB).

Documenten downloaden