Mogelijkheden

Er zijn verschillende vormen van zelf- en samenbouw. De mogelijkheden op een rij.

 

Zelf bouwen

U koopt uw bouwkavel en kiest zelf een architect en/of aannemer. U heeft maximale keuzevrijheid binnen de grenzen van uw budget, de mogelijkheden van de kavel en de technische en gemeentelijke voorschriften.

 

Gezamenlijk aanbesteden

U koopt uw bouwkavel en maakt een ontwerp voor uw huis. Door samen met andere bouwers één aannemer te zoeken (gezamenlijk aanbesteden) kunt u voordeliger uit zijn met uw bouwkosten.

 

Samen bouwen

Wilt u samen met vrienden, buren en/of kennisssen een woning ontwerpen en bouwen? Daar zijn verschillende opties voor in de gemeente Deventer. U kunt bijvoorbeeld gezamenlijk een architect, bouwbegeleider en aannemer inhuren. Daarnaast kan een groep mensen een collectief vormen om samen hun eigen huis te bouwen (CPO = Collectief Particulier Opdrachtgeverschap). Zij organiseren  zich bijvoorbeeld in een stichting of vereniging. Bij de bouw van de woningen treedt de groep gezamenlijk op als opdrachtgever voor de architect, begeleider en/of aannemer. Samen bouwen is voor iedereen toegankelijk, u hoeft geen specifieke bouwkennis of ervaring te hebben. CPO is mogelijk in de projecten Spijkvoorderenk (Vijfde Hoek) en Het Eikendal. 


Voordelen 

Zelf of samen een woning bouwen heeft veel voordelen, bijvoorbeeld: 
  • U bepaalt zelf hoe uw woning eruit komt te zien, zowel binnen als buiten.
  • Voor elk budget is er een woning. Van vrijstaande villa tot rijtjeswoning.
  • U heeft de kosten in eigen hand, omdat u zelf beslist waaraan u uw geld uitgeeft.
  • U bouwt de woning tegen kostprijs, dat betekent dat u meestal minder betaalt dan de marktwaarde.
  • U bouwt samen met familie, vrienden of buren en deelt de kosten.
  • U bepaalt uw eigen bouwtempo.
  • U kunt uw woning laten bouwen of (deels) zelf bouwen.

 

Wonen en werken op 1 plek!

Dat kan in de Wijtenhorst in Schalkhaar, hier zijn 3 woon-werkkavels beschikbaar. De kavels zijn bij levering direct geschikt voor het bouwen van een woning met bedrijfsgebouw. Een snelle vestiging is dus mogelijk.

 

(Kleinschalige) projectontwikkeling

De gemeente staat altijd open voor gesprek met bedrijven, die interesse hebben voor ontwikkeling van één of meerdere kavels. Voor vragen of meer informatie hierover, kunt u contact opnemen met de gemeentemakelaars of mailen naar deventerverkoopt@deventer.nl.