Veelgestelde vragen Deventer verkoopt

Wat is Deventer verkoopt?

Deventer verkoopt is de online verzamelplaats voor onder meer bouwkavels, bedrijfskavels, panden en agrarische gronden die de gemeente Deventer verkoopt en verhuurt. Op deze website vindt u het beschikbare aanbod en de bijbehorende informatie.

 

Zelf- en samenbouw 

 • Ik heb een kavel op het oog. Welke stappen moet ik nu ondernemen? 

Het te doorlopen proces van ‘oriëntatie’ tot ‘start bouw’ staat in dit overzichtelijke schema, inclusief een tijdinschatting. Deze procedure geldt niet voor het project de Tuinen van Zandweerd. Komt u er niet uit? Neem gerust contact op met de gemeentemakelaars

 

 • Hoe verloopt de procedure van reservering-optie-koop?

U kunt vrijblijvend een reservering nemen op een beschikbare kavel door het inschrijfformulier in te dienen. Enkele kavels zijn beschikbaar onder voorbehoud. Beschikbaar onder voorbehoud betekent dat deze kavel is gereserveerd. U kunt proberen een optie te nemen op deze kavel; zie de uitgiftevoorwaarden. Dit betekent dat er op dit moment een reservering op een kavel zit. U kunt zich voor deze kavel alleen inschrijven als u direct een optie op deze kavel neemt. Wij stellen de huidige reserveerders eerst in de gelegenheid om binnen 2 weken aan te geven of ze hun reservering willen omzetten in een optie of deze willen laten vervallen.

 

Mocht u inderdaad een optie krijgen dan bent u optiegeld van € 500 verschuldigd. Dit bedrag wordt bij aankoop van de kavel, via de notaris verrekend met de koopsom. Zie de uitgiftevoorwaarden. Het is ook mogelijk dat een optie of reservering komt te vervallen. Wij houden geen wachtlijst bij. We raden u aan onze website goed in de gaten te houden. 

 

 • Zijn de kavels uitgemeten of moeten wij de kavels nog laten uitmeten door het Kadaster?

Bij de verkoop van kavels is meestal sprake van deelpercelen. Wij raden u aan de kadastrale inmeting op tijd met uw notaris op te nemen, zodat u kunt kiezen voor de goedkoopste afhandelmethode. De tarieven van het Kadaster veranderen vaak. U kunt uw notaris vragen wat de kosten afhankelijk van uw situatie zullen zijn.

 

 • Hoe zit het met de omgevingsvergunning?

Om te bouwen is altijd een omgevingsvergunning nodig. Deze vergunning vraagt u zelf aan, maar vaak wordt dit namens de koper gedaan door het bouwbedrijf/aannemer die de woning gaat bouwen. Voor informatie over het aanvragen van een omgevingsvergunning kunt u terecht op www.deventer.nl. Hier vindt u ook informatie over bijvoorbeeld constructieberekeningen of het sonderingrapport (onderzoek naar structuur van de bodem). Het aanvragen van de omgevingsvergunning doet u in het omgevingsloket.

 

Projectbouw

 • Zijn de projecten onder ‘Projectbouw’ van de gemeente Deventer zelf?

Nee. Het aanbod projecten onder Projectbouw wordt aangeboden door diverse projectontwikkelaars. Op de website Deventer verkoopt vindt u een overzicht van alle nieuwbouwlocaties. Het aanbod varieert van starterswoningen, twee-onder-een-kapwoningen tot vrijstaande huizen en villa’s. Als u geïnteresseerd bent in 1 van deze projecten, neemt u contact op met de betreffende projectontwikkelaar.

 

Panden

 • Hoe komt de gemeente aan de panden die te koop worden aangeboden, en waarom worden deze panden verkocht?

De gemeente beschikt over diverse panden, verspreid door de gemeente Deventer. Van woonhuizen in het historische centrum en leuke kluspanden tot bijzondere panden. Het ene pand heeft een woonbestemming en de ander is geschikt voor bedrijven of voor beide. Deze panden zijn soms al decennia in bezit van de gemeente. Een pand kan haar functie verliezen door bijvoorbeeld nieuwbouw (denk aan een buurthuis, school of bibliotheek). Hierdoor komt een pand leeg te staan.

 

Als de gemeente geen plannen (meer) heeft met een pand, gaat het in de verkoop. Als er iets beschikbaar is of komt, wordt dat op deze website geplaatst. Het heeft daarom geen zin om de gemeente te bellen met de vraag wanneer iets beschikbaar is of komt.

 

 • Ik zie dat een pand verkocht is onder voorbehoud. Ben ik nu te laat?

Meestal is een pand dat verkocht is onder voorbehoud, ook echt verkocht. In deze fase heeft de aankopende partij de tijd om aan de financiële verplichting te voldoen. Mocht dat onverhoopt niet lukken, dan komt het pand weer op de markt. Kijk bij het pand voor de verkopende makelaar en neem contact met hen op.

 

 • Wat is een herontwikkelingslocatie?

Een locatie met het kenmerk ‘herontwikkelingslocatie’ wordt opnieuw bestemd/ontwikkeld. Een herontwikkeling gebeurt in overleg en samenspraak met de buurt en de gemeente.

 

Bedrijfskavels

 • Subsidies, vergunningen en regels

Heeft u vragen over bijvoorbeeld subsidies, vergunningen of regels? Kijk dan eens op www.deventer.nl/ondernemen.

 

 • Ik heb een vraag over A1 Bedrijvenpark

Wilt u meer informatie over A1 Bedrijvenpark Deventer? Dan kunt u contact opnemen met accountmanager Theo van Raaij van het A1 Bedrijvenparkteam:


Theo van Raaij
+31 (0)570 69 30 48
tbfg.van.raaij@deventer.nl 

 

 • Ik heb een specifieke vraag over een bedrijfskavel

Neem voor al uw vragen over bedrijfskavels contact op met onze accountmanagers.

 

Agrarische gronden

 • Wat zijn agrarische gronden precies?

Met agrarische gronden wordt een breed scala aan gronden bedoeld; van landbouwgrond tot bosperceel.

 

 • Ik heb een specifieke vraag over agrarische gronden
Voor meer informatie over agrarische gronden, neemt u contact op met gemeentemakelaar mevrouw Berrin Kocak. Telefoonnummer +31 (0)570 69 31 36 en e-mailadres makelaardij@deventer.nl

 

Overig

 • Kan ik mijn project ook toevoegen op Deventer verkoopt?

U kunt uw bouwproject(en) laten plaatsen op de kaart op de pagina Projectbouw. Doet u mee, dan staan naast de gemeentelijke projecten, dat van u ook op deze website. Een extra service naar onze inwoners. Van u vragen we een paar gegevens, zoals de naam van het project, het logo en de website waarnaar we kunnen verwijzen. Geïnteresseerd? Neem contact met ons op via deventerverkoopt@deventer.nl.

 

 • Wat zijn de grondprijzen in gemeente Deventer?

De grondprijzen in de gemeente Deventer vindt u in de Grondprijzenbrief.