Tuinen van Zandweerd

Aan de noordkant van Zandweerd, vlakbij de IJssel, is een gebied beschikbaar met kavels voor zelf- en samenbouw. De gemeente ontwikkelt hier samen met de toekomstige bewoners een nieuwe woonbuurt met respect voor natuur en landschap. Een woonbuurt dus die uitermate geschikt is voor mensen met hart voor natuur, groen, en activiteiten buiten. Een buurt waar het buurtgevoel belangrijk wordt gevonden.Niet alleen de woningen, maar ook de ruimte eromheen staat centraal. Diepe, groene voortuinen en informele tuinpaden zorgen voor de identiteit.

Download de kavelkaart Tuinen van Zandweerd (pdf, 5,8 MB)

Onderaan deze pagina vindt u alle informatie over de kavels in de Tuinen van Zandweerd.

Goede voorbereiding is belangrijk

Bij de aankoop van een kavel en het bouwen van een woning komt veel kijken. Een goede voorbereiding is heel belangrijk. Ga daarom nu alvast na of het bouwen van uw droomwoning binnen de regels van Tuinen van Zandweerd mogelijk is. Onderzoek ook vooraf uw financiële mogelijkheden. U moet kiezen of u zelf gaat bouwen, of juist samen. De kavels zijn ingedeeld in categorieën die met verschillende kleuren zijn aangegeven op de kaveltekening.

Inschrijving vervolgfase

In de Tuinen van Zandweerd geeft de gemeente kavels uit voor verschillende categorieën. De inschrijving voor alle categorieën is gesloten. Op 27 oktober 2020 heeft de loting van rangnummers voor de kavels bij de notaris plaatsgevonden.

In 1e instantie zijn alle kavels toegekend op basis van rangvolgorde en de opgegeven kavelkeuze. Niet alle belangstellenden op de rangordelijst hebben een optie genomen op de beschikbare kavels.

Volgens artikel 6 van de uitgiftevoorwaarden, kan de gemeente Deventer de overgebleven kavels in de woningcategorie 'Rijtje, zelfbouw' openbaar aanbieden op basis van het principe 'Wie het eerst komt, wie het eerst maalt'.

Er zijn enorm veel belangstellenden op de ranglijst voor de andere woningcategorieën. Daarom verwachten wij niet dat er ook kavels uit deze categorieën in de openbare verkoop komen.

Wij doen geen mededelingen over de stand van zaken van de rangvolgordelijst.

Vragen?

Leest u vooraf goed de uitgiftevoorwaarden en overige informatie en bekijk alle informatiefilmpjes

 

Bestemmingsplan

Bekijk het bestemmingsplan voor de Tuinen van Zandweerd.


Hulp nodig bij het lezen van documenten?

Kunt u een pdf niet goed lezen? Neem dan contact op via webredactie@deventer.nl of telefoonnummer 14 0570. We bekijken samen welk alternatief wij u kunnen bieden.

Documenten downloaden